Prosjektet har utført levetidsvurderinger på 1742 av totalt 1779 kunstgressbaner. Rapporten estimerer at fotballens overgang til mer miljøvennlige alternativer vil koste 7,351 milliarder kroner over de neste 13 årene, med ekstrakostnader på 1,267 milliarder kroner grunnet EU-forbudet mot gummigranulat. Dette inkluderer merkostnader for banedekket og behovet for undervarme på 202 baner for å tilpasse seg de kaldere temperaturene i Norge.
Innovasjon Norge har øremerket 25 millioner kroner til å utvikle grønne løsninger for kunstgress som kan møte norske forhold, noe fotballpresident Lise Klaveness ser på som en stor mulighet for norsk næringsliv og en viktig satsning gitt at det er over 40 000 kunstgressbaner i Europa.
Klaveness understreker samtidig at denne støtten alene ikke løser de bredere utfordringene norsk fotball står overfor. Hun peker på nødvendigheten av bredere økonomisk støtte fra myndigheter for å dekke overgangskostnadene, og minner om fotballens viktige sosiale rolle i Norge. Hun argumenterer for at investeringer i fotballbaner også er samfunnsinvesteringer som fremmer fellesskap og helse, mens hun advarer mot risikoen for utenforskap om ikke tiltakene finansieres.
NFF vil intensivere innsatsen for å utvikle miljøvennlige løsninger i samarbeid med myndigheter og næringsliv. Generalsekretær Karl-Petter Løken bekrefter et tett samarbeid med andre nordiske fotballforbund og UEFA for å fremskynde forskning og utvikling på dette området.