lørdag, 18 mai, 2024
HjemIshockeyNorsk ishockeyIshockey-profil er død

Ishockey-profil er død

Det melder Lillehammer Ishockeyklubb søndag i en pressemelding.

Det er med stor sorg Lillehammer Ishockeyklubb i dag har mottatt budskapet om Alexander Reichenbergs bortgang, innlededes det i pressemeldingen.

«Det er ufattelig trist å tenke på at han aldri skal få høre publikums taktfaste rop i Eidsiva Arena, og at vi som satt på tribunen ikke får se spilleren med det store smilet, den ekstra finten eller det knallharde slagskuddet fra droppsirkelen i power play», skriver klubben.

«Hvil i fred, nr. 61. Du vil alltid bli husket som en artist. Våre tanker og medfølelse går til familie, kjæreste og lagkamerater».

Martin Reichenberg, en av Lillehammers mest ikoniske skikkelser gjennom tidene, etterlater seg et bemerkelsesverdig avtrykk i ishockeynorge. Født i Sverige, tilbrakte Reichenberg flere år i utlandet, inkludert opphold i Tsjekkia, Sverige og Østerrike, før han markerte seg på det norske landslaget.

Les også:

Årets Tour Of Scandinavia er avlyst

En god dag for idretten

7 grunner til at Mike Tyson vs Jake Paul som en profesjonell kamp er skandaløst

Hans karriere nådde et høydepunkt under Vinter-OL i Pyeongchang i 2018, hvor han representerte Norge. Reichenberg avsluttet sin siste sesong med bravur, og oppnådde sin høyeste poengsum noensinne med 44 poeng på 41 kamper. Denne prestasjonen gjorde 31-åringen til en av de ledende figurene i Lillehammers kapteinsteam.

Til tross for hans mange triumfer, har nyheten om hans plutselige bortgang etterlatt mange ubesvarte spørsmål. Dødsårsaken er ennå ikke offentliggjort.

Lillehammer beskriver Reichenberg som en spiller med x-faktor på isen, og som en viktig bidragsyter utenfor.

«Etter den gode sesongen, som nettopp er avsluttet, fikk Alexander velfortjent oppmerksomhet fra flere store klubber i Norge og utlandet. Selvsagt lå det også et tilbud fra moderklubben på bordet og han ønsket å bruke tid på å vurdere et nytt profftilbud i utlandet opp mot et godt liv med jobb, klubbspill og tilhørigheten til venner og kollegaer på Lillehammer», skriver klubben.

Sport diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som elsker sport 

RELATERTE ARTIKLER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Populære artikler

Nylige kommentarer