tirsdag, 21 mai, 2024
HjemKampsportBoksing7 grunner til at Mike Tyson vs Jake Paul som en profesjonell...

7 grunner til at Mike Tyson vs Jake Paul som en profesjonell kamp er skandaløst

Det er så mange grunner til at kampen mellom Mike Tyson og Jake Paul føles helt feil.

De offisielle reglene for kampen mellom Mike Tyson og Jake Paul er nå offentliggjort, og de er forvirrende i beste fall. Det er flere aspekter ved reglene som ikke gir mening. Generelt sett er denne kampen lagt opp til å bli et spetakkel av episke proporsjoner, og vi er ikke sikre på om det er en god eller dårlig ting ennå. Når man ser på kampen med et kritisk blikk, er det ganske mange ting som er bekymringsverdige ved oppgjøret. Her er noen punkter som fanget vår oppmerksomhet.

  1. Aldersforskjellen mellom Mike Tyson og Jake Paul

Når kampen finner sted, vil Mike Tyson være 58 år gammel. Hans motstander, Jake Paul, vil bare være 27 år. Det faktum at noen idrettskommisjon har tillatt dette, er vilt. Det virker usikkert for noen å bokse i en alder av 58, selv mot en annen 58-åring. Men mot noen som er halvparten så gammel? Det virker utrolig farlig og uansvarlig av Texas Athletic Commission.

  1. Mike Tyson vs Jake Paul er en offisiell kamp

I følge de nye reglene, vil kampen være en sanksjonert profesjonell kamp og vil gå på begge fighterens rekorder. Og det er bare helt vilt. Hvordan Texas klarte å gjøre det til en pro-kamp er utenfor vår forståelse. Det er ikke engang pro-regler. De vil kjempe to-minutters runder over åtte runder, noe som ikke er normalt. Det er ingen grunn til at dette trenger å gå på noen av fighterens rekord utover en ego-boost. Kampen er ikke legitim, uansett hva reglene sier.

  1. Knockouts er tillatt i Mike Tyson vs Jake Paul

En av tingene som gjorde oss mer komfortable med kampen i begynnelsen var at vi antok at knockouts ikke ville være tillatt. Dessverre tok vi feil. Det er ingen tvil i vårt sinn at Jake Paul vil prøve å knocke ut Mike Tyson. Hvem ville ikke det? Tenk hvor mye mer uutholdelig Paul vil være hvis han får så mye som en knockdown på Tyson. Gud hjelpe oss alle.

Les også:

Red Bull bekrefter Adrian Neweys avgang etter 19 år

Viaplay Group sikrer Formel 1-rettighetene i Norden og Nederland i en historisk femårig avtale

Ralf Schumacher spår Red Bulls nedgang på grunn av Horners maktovertakelse

  1. De vil bruke 14 oz hansker

En av reglene avslørte at hanskestørrelsen for kampen vil være 14 oz. På den positive siden, dette er sannsynligvis en tryggere mulighet for Tyson, på grunn av hans alder og generelt, et bedre valg. Men når du sanksjonerer en kamp, virker 14 oz litt latterlig. Hvis de kommer til å endre så mange av reglene for sikkerhet (noe de absolutt bør) burde det ikke være mulighet for at det blir en sanksjonert pro-kamp.

  1. Det er Jake Paul

La oss innse det. Enhver boksekamp med navnet Jake Paul knyttet til seg vil ha et illegitimt element. Uansett hva han gjør, vil han aldri få respekten som en ekte fighter og vil ikke bli sett på som noe annet enn en influencer. Det er kanskje ikke rettferdig mot Paul, men han gjør virkelig ikke seg selv noen tjenester ved å bokse gamle menn langt forbi sin prime.

  1. Det er ingen hodebeskyttelse i kampen

Dette er bare enda et tegn på at Texas Athletic Commission ikke har noen anelse om hva de driver med. Det virket som om sikkerhet var en faktor da de bestemte hanskevekten, men så ble sikkerheten kastet ut vinduet da de fjernet hodebeskyttelsen fra kampen. Jeg antar det gir mening siden det optisk ikke ville se bra ut å ha hodebeskyttelse, og det ville vært vanskelig å kalle det en pro-kamp. Men det er derfor det ikke burde være en pro-kamp. Vi er bekymret for Mike Tysons hjerne, og Athletic Commission burde også være det.

  1. Kommer Mike Tyson til å være konkurransedyktig?

En av de største bekymringene rundt kampen er hvor konkurransedyktig eller «rettferdig» den egentlig vil være. Med hans alder, kan Tyson i det hele tatt kjempe mer? Vi har sett Tyson i rullestol og gå med stokk for ikke så lenge siden, og nå forventer vi at han skal kjempe mot en mann halvparten så gammel? Selv om du tror på treningsvideoene du ser, hvordan vil det se ut med Paul som kommer mot ham på den andre siden? Enten får vi en glorifisert sparrekamp gjennom åtte runder, eller noen går ned i første. Det blir den ene eller andre veien.

Sport diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som elsker sport 

RELATERTE ARTIKLER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Populære artikler

Nylige kommentarer