mandag, 20 mai, 2024
HjemBilsportFormel 1Ralf Schumacher spår Red Bulls nedgang på grunn av Horners maktovertakelse

Ralf Schumacher spår Red Bulls nedgang på grunn av Horners maktovertakelse

Den tidligere Formel 1-føreren Ralf Schumacher har malt et mørkt bilde av Red Bulls framtid, og forutsier at laget vil «synke ned i middelmådighet» innen to år på grunn av intern uro og den potensielle avgangen til deres sjefstekniske leder, Adrian Newey.

Schumacher mener at den eneste grunnen til Red Bulls nåværende utfordringer ligger hos teamleder Christian Horner. Han hevder at Horners stramme grep om makten har ført til en atmosfære av disharmoni innad i laget, noe som truer stabiliteten og fremtidig suksess.

«Hele ansvaret for dette ligger hos Christian Horner, som holder fast på makten med all sin makt,» uttalte Schumacher i et intervju med Sky Sport News.

Adrian Neweys usikre framtid

Kjernen i Red Bulls dilemma er usikkerheten rundt framtiden til deres sjefstekniske leder Adrian Newey. Newey, hjernen bak Red Bulls mesterskapsvinnende biler, har vært omtalt i rykter om å vurdere å forlate laget, selv om han er under kontrakt til slutten av 2025.

«Adrian Newey trenger harmoni, han trenger en god atmosfære, et godt arbeidsmiljø» påpekte Schumacher, noe som antyder at det nåværende miljøet i Red Bull kanskje ikke er egnet for å beholde Neweys tjenester.

Les også:

Lando Norris Skadet før F1 i Miami: Hvor Alvorlig er det?

Uttak Equinor juniorlandslag 2024/25

Gjert Ingebrigtsen bryter stillheten

Potensielle konsekvenser

Schumacher tegnet et dystert bilde av Red Bulls fremtidsutsikter dersom Newey skulle forlate skuta, og henviste til lagets utfordringer under Neweys korte fravær i fjor på grunn av sykdom.

«Hvis han vil fortsette, må han være fri. Ellers vil han selvfølgelig fortsatt være blokkert og ikke kunne arbeide for et nytt team,» la Schumacher til, med henvisning til Neweys kontraktsforpliktelser.

«Jeg gir Red Bull to år til, og hvis de fortsetter å holde fast ved Horner, vil teamet synke ned i middelmådighet. Jeg er ganske sikker på det,» spådde Schumacher illevarslende.

Implikasjoner for Red Bulls framtid

Neweys potensielle avgang kan forårsake et betydelig slag mot Red Bulls tekniske avdeling, noe som potensielt setter deres evne til å opprettholde sin posisjon i spissen av Formel 1 i fare.

Videre antyder Schumachers kommentarer at teamets interne dynamikk kan være grunn til bekymring blant nøkkelpersonell, inkludert Max Verstappen og Dr. Helmut Marko.

Sport diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som elsker sport 

RELATERTE ARTIKLER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Populære artikler

Nylige kommentarer