tirsdag, 23 juli, 2024
HjemSkisportSKI-VM velger grønt og aktivt

SKI-VM velger grønt og aktivt

Ida, Ola og Kjetil fra VM-organisasjonen har alle vært med på en satsning gjennom HjemJobbHjem for å bli mer aktive i hverdagen.

Det har ført til endringer i livsstil og mer frisk luft.

– For min del var det et lite spark bak for å prøve å gjøre noe med helsa, sier Kjetil Knutsen.

Han byttet ut buss og bil til og fra jobb med elsykkelen han fikk låne av HjemJobbHjem. Sykkelturen til Midtbyen var ikke spesielt lang, men gjorde likevel susen.

Positivt for hodet

– Sykkelturen hadde en veldig positiv effekt på hodet, og så likte jeg elsykkelen så godt at det ble flere sykkelturer på ettermiddagene også. Det er enklere å komme seg ut, og jeg har fått sett deler av byen som jeg ikke har sett tidligere, sier han.

VM-organisasjonen oppfordrer ansatte til å velge grønne og aktive valg i hverdagen. Ola Rønning har alltid syklet til og fra jobb. For hans del ble den store endringen sykling til jobbmøter og befaringer.

– Jeg byttet ut bil med sykkel i forbindelse med en del turer fram og tilbake til Granåsen. Det er en skikkelig fin tur. Samtidig var litt av motivasjonen å vise at det faktisk er mulig å sykle til Granåsen også under VM, smiler Rønning, som er bærekraftansvarlig for Ski-VM 2025.

HjemJobbHjem jobber med å få ansatte i bedrifter til å velge grønne og aktive reisevalg, som i praksis betyr alt annet enn bil. Tiltakene for å lykkes med dette er blant annet utlån av elsykkel til ansatte og oppfølging av fysisk form, helsemålinger og vaneendring . Dette fikk ansatte i Ski-VM 2025 tilbud om da bedriften ble en del av VM-nettverket, SPOR.

Miljø og folkehelse

– Målet vårt er å slå to fluer i en smekk – tenke bærekraft med både et klima-/miljøaspekt og folkehelseaspekt. Vi jobber for at ansatte skal bli mer aktive i forbindelse med arbeidsreiser og samtidig kutte i biltrafikk og klimautslipp, sier Andreas Parviz Gaarden i HjemJobbHjem.

Han er treningsfysiolog av utdanning og fulgte opp de tre ansatte fra Ski-VM 2025. På generelt grunnlag kan ha si at alle opplevde positiv helseeffekt i løpet av de 10-12 ukene de lånte elsykkel og syklet til og fra jobb. Men enda mer gledelig, så ser det ut til at satsningen førte til varige livsstilsendringer. Kjetil har allerede kjøpt seg elsykkel og Ida vurderer det samme. Hun hadde den lengste jobbreisen på 10 kilometer en vei.

Slipper stappfull buss

– Det var veldig fint å få prøvd elsykkel og oppleve at det går bra. Det er veldig fint å slippe å gå inn i en stappfull buss og heller sette seg på sykkelen å få seg litt frisk luft etter en lang arbeidsdag, sier Ida Floer Sandnes.

Hun setter stor pris på HjemJobbHjem initiativet.

– Jeg kjører ikke bil, så jeg brukte elsykkelen til butikken og andre ærend også. Det er et virkelig fint fremkomstmiddel, oppsummer hun.

RELATERTE ARTIKLER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Populære artikler

Nylige kommentarer