tirsdag, 21 mai, 2024
HjemSkisportNy landslagsavtale godkjent av Skistyret

Ny landslagsavtale godkjent av Skistyret

Styret i Norges Skiforbund godkjente forslaget til ny landslagsavtale torsdag kveld. Innholdet iden oppdaterte landslagsavtalen er diskutert og utarbeidet i fellesskap av det såkalte X-utvalget,som består av utøvere, sportssjefer, tillitsvalgte og samarbeidspartnere til Skiforbundet.

– Skistyret har konkludert med at utvalget har gjort en grundig og meget god jobb. Den nye landslagsavtalen, viljen til et godt samarbeid og god kommunikasjon også i tiden som kommer, er avgjørende for at norsk skisport skal utvikle seg slik vi ønsker, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug.

– Et engasjert utvalg har hatt gode og konstruktive diskusjoner. Vi ser at det har stor verdi at utøvere og grener møtes på tvers, slik at vi deler erfaringer, diskuterer felles problemstillinger og sammen får kunnskap som bidrar til gode løsninger. X-utvalget har fokus på å bevare den norske landslagsmodellen, og la den være et grunnlag for videreutviklingen i topp og bredde i alle våre grener i Skiforbundet, sier utvalgets leder, generalsekretær Arne Baumann.

– Den reviderte landslagsavtalen gir bedre forutsigbarhet og tydelighet for alle. Ikke minst med tanke på forståelse og aksept når det gjelder våre Image rights, noe som har vært avgjørende for oss utøvere. Dette gir et godt grunnlag for den videre prosessen, og vi har god dialog med Skiforbundets ledelse, sier utøverrepresentant i alpint, Aleksander Aamodt Kilde.

– Utvalgsarbeidet har gitt bedre innsikt og forståelse, også med tanke på utfordringer og dilemmaer som oppstår. Målet er å legge til rette for bedre samarbeid og dialog fremover, sier tillitsvalgt i langrenn, Pål Golberg.

Les også:

Viken Idrettskrets har fått over 100 millioner i prosjektstøtte

Satser stort på ny terrengpark i Trysil

Bli kjent med denne historiske gjengen

I tillegg til den overordnede avtalen, er utvalget enig om at grenenes kommersielle manual som er et tillegg til landslagsavtalen, blir et enda mer sentralt styringsverktøy. Skiforbundets sju grener har ulikt utgangspunkt med tanke på størrelse, potensial og rammebetingelser.  Den kommersielle manualen blir derfor viktig for å ta hensyn til dette, og utgangspunktet er god dialog mellom grenens sportssjef/ledelse og utøverrepresentantene. Det vil også bidra til å profesjonalisere samarbeidet mellom forbund, utøvere og samarbeidspartnere.

Det er enighet om å bevare X-utvalget som utviklingsarena fremover. Utvalget skal møtes hver vår før skistyret vedtar landslagsavtale for en ny sesong, og nå i høst for å diskutere erfaringene med å etablere de kommersielle manualene i grenene.

Sport diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som elsker sport

RELATERTE ARTIKLER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Populære artikler

Nylige kommentarer