lørdag, 18 mai, 2024
HjemSkisportAlpintFørste triumf: Tårevått øyeblikk

Første triumf: Tårevått øyeblikk

Det norske skilandslaget var overveldet av følelser da Timon Haugan sikret sin første verdenscupseier.

27 år gamle Timon Haugan holdt nervene i sjakk og gikk til topps i slalåmfinalen i verdenscupen.

Dette markerte oppdalstalentets første seier i enkeltrenn i verdenscupen. Han beseiret favoritten fra vertsnasjonen, Manuel Feller, med en margin på 0,40 sekunder.

De norske lagkameratene stormet ut i målområdet for å feire Haugans triumf. Seierherren, sammen med flere av lagkameratene, ble grepet av følelsene og lot tårene strømme i jubel over seieren, og de bar Haugan triumferende på sine skuldre.

– Det føles helt sinnssykt. Jeg har ikke ord. Det er vår suksess. Vi pusher hverandre og drar hverandre oppover. Hver trening er som et renn. Å ha slike lagkamerater er så verdifullt, sier han til NRK.

Timon Haugan
– Det føles helt sinnsykt, uttalte Haugan til NRK etter rennet. Foto: Krzysztof Golik, Wikimedia.

– Det er veldig rørende. Vi vet hvor hardt han har jobbet og hvor mye det betyr, sier NRKs alpintekspert Nina Haver-Løseth.

Før denne seieren hadde Haugan oppnådd tre andreplasser som sine beste individuelle resultater i verdenscupen, alle i slalåm.

Denne prestasjonen kom som en redning for det norske alpinlandslaget for menn i siste øyeblikk. Den sikret at Norge unngikk en sesong uten seire i verdenscupen, en situasjon man ikke har vært i siden sesongen 1987/88.

Henrik Kristoffersen endte på syvendeplass, 1,07 sekunder bak, mens Alexander Steen Olsen forbedret sin plassering fra 21. til 11. plass.

En uheldig hekt førte til at Atle Lie McGrath måtte forlate finalen tidlig. Han lå på en 11. plass etter den første omgangen.

RELATERTE ARTIKLER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Populære artikler

Nylige kommentarer