tirsdag, 21 mai, 2024
HjemFotballInternasjonal fotballDanmark stanser den europeiske Superligaen

Danmark stanser den europeiske Superligaen

Den omstridte europeiske Superligaen, som søker å utfordre UEFA, har blitt bedt om å velge et annet navn av den danske Superligaen, som har varemerket «Superligaen».

Den danske Superligaen, med 12 lag og en årlig TV-inntekt på kun 37 millioner pund, har annonsert at de har registrert varemerket «The Super League» hos EU. Dette ble gjort etter at den omstridte ESL, støttet av Real Madrid og Barcelona, prøvde noe lignende.

EU har gitt den danske Superligaen rettighetene til navnet «SUPERLIGA», som eies av de 12 klubbene i ligaen. Navnet «The Super League» ble valgt av de 12 opprørske klubbene da de lanserte sin utfordring mot UEFA i april 2021. Dette initiativet kollapset imidlertid raskt på grunn av massiv motstand fra fans og politikere.

Claus Thomsen, administrerende direktør for den danske Superligaen, uttrykte tilfredshet over EU’s avgjørelse til fordel for deres liga. Han bemerket at dette betydde at den andre Superligaen måtte endre navn. «Vi er glade for at EU’s varemerkeautoritet har besluttet at bruk av ‘Super League’-varemerket i EU vil skade verdien som de danske klubbene har investert i 3F Superliga,» sa han.

Han la til: «Vi har alltid vært imot de store klubbene som ønsket en ny europeisk liga. Vi mener at det bør være åpenhet og kvalifisering gjennom nasjonale konkurranser for internasjonale klubbturneringer. Fotball bør ikke være en eksklusiv fest for klubber som ikke ønsker å delta i åpen konkurranse. Derfor er vi ekstra fornøyde med denne seieren utenfor banen.»

Mange ligaer i Europa motsetter seg opprettelsen av Superligaen, som foreslår tre divisjoner med totalt 64 lag som vil være øverst i den europeiske klubbhierarkiet. Inntreden for nye klubber ville begrenses til den tredje divisjonen basert på nasjonale prestasjoner, i stedet for den eliteførste divisjonen. Rådgiverne til ESL, A22 Sports, påstår at de har hatt private samtaler med mange klubber som støtter endringen, inkludert noen i Premier League.

Europeiske ligaer argumenterer for at ESL-modellen ville skade nasjonale konkurranser og fjerne den årlige kampen for å kvalifisere seg til UEFA-turneringer. Den danske Superligaen har relativt beskjedne inntekter sammenlignet med engelske standarder, til og med mindre enn toppdivisjonene i Sverige og Norge. Til tross for dette har FC København, regjerende mestere i Superligaen, klart å slå Manchester United på hjemmebane i gruppespillet i Champions League denne sesongen, før de ble slått ut av Manchester City i utslagsrundene.

RELATERTE ARTIKLER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Populære artikler

Nylige kommentarer