lørdag, 18 mai, 2024
HjemFotballInternasjonal fotballMikel Arteta anklaget for å ha krenket Porto-manageren

Mikel Arteta anklaget for å ha krenket Porto-manageren

Det sies at Mikel Arteta sterkt har benektet beskyldningene, mens Sergio Conceicao la til at resultatet av kampen «var urettferdig».

Mikel Arteta ble anklaget for å ha fornærmet familien til Porto-manager Sergio Conceicao under en konfliktfylt kveld på Emirates Stadium, da Arsenal nådde kvartfinalen i Champions League for første gang siden 2010 med en dramatisk seier på straffesparkkonkurranse.

Conceicao virket å ha en konfrontasjon med Arteta mot slutten av kampen, og ble sett pekefingeren mot Arsenal-managerens ansikt. I pressekonferansen noen minutter senere hevdet han at Arteta hadde fornærmet ham på spansk under kampen.

Arteta hadde tidligere nektet å kommentere konfrontasjonen med Porto-manageren, og valgte i stedet å hylle «enda et stort steg» og en «magisk» kveld for hans Arsenal-lag. Men det sies at han sterkt benektet beskyldningen etter å ha blitt informert om Conceicao’s påstand.

Etter nederlaget tirsdag kveld sa Conceicao: «Resultatet var urettferdig. Laget [Porto] fortjente å gå videre. Det Arteta sa, mot benken på spansk, han fornærmet familien min. Han bør fokusere på å trene sitt eget lag.»

Conceicao har tidligere vært i konflikt med managere i Premier League. I 2020, etter en kamp mot Manchester City, beskyldte han Pep Guardiola for «å snakke stygt om landet vårt» og la til: «Guardiolas holdning var ekstremt ubehagelig.»

Conceicao kom også med en lignende klage mot Thomas Tuchel etter Portos tap i Champions League-kvartfinalen mot Chelsea i april 2021.

«Jeg ble fornærmet av denne herren [Tuchel] som står ved siden av. Jeg forstod det ikke helt. Jeg hørte noen fornærmelser, men det er over… det er ikke pent, og irritasjonen min på slutten hadde med det å gjøre. Jeg adresserte det ikke engang.»

David Raya, Arsenals målvakt, var helten da Artetas lag vant i den andre straffesparkkonkurransen noensinne på Emirates Stadium. Rayas to redninger kom etter at Leandro Trossard hadde scoret for Arsenal i første omgang.

«En magisk kveld,» sa Arteta. «Det er en enorm opplevelse for oss. David hadde noen vanskelige øyeblikk i starten, men han reiste seg, han har en utrolig personlighet, og til slutt ble han belønnet.»

Arsenal-manageren la til: «For dem [spillerne mine] å klare det når klubben ikke har klart det på 14 år, sier det noe om vanskeligheten. De er villige til å ofre alt for å vinne. Når du spiller på den måten, vil du bli belønnet.

«Jeg er så glad. Det har vært 14 år, noe som er lenge for en klubb som Arsenal. Vi måtte virkelig grave dypt og finne det magiske øyeblikket som vi fant til slutt.

«Du er veldig nervøs [når du ser en straffesparkkonkurranse], håper på det beste, men du vet det er litt av et lotteri. Vi hadde forberedt oss dagen før, så ære være målvakttrenerne og alle som har bidratt.

RELATERTE ARTIKLER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Populære artikler

Nylige kommentarer