mandag, 20 mai, 2024
HjemRacketsportTennisCasper Ruud seiret mot useedet fransk motstander

Casper Ruud seiret mot useedet fransk motstander

Casper Ruud avanserte til 4. runde i Indian Wells-turneringen i California etter å ha slått den useedede franskmannen Arthur Fils på mandag.

Kampen endte med en overbevisende seier for nordmannen med 6-2, 6-4. Ruud, som er seedet som nummer 9, sikret dermed plass i den neste runden av den prestisjefylte turneringen på hardcourt i USA.

Ruud hadde en enkel vei gjennom første runde med walkover, og det var ikke før lørdag at han spilte sin første kamp mot slovakiske Lukas Klein, som han beseiret 6-4, 7-6 (7-4).

Mandag sto Arthur Fils for tur. Til tross for at Fils var useedet, er han rangert som nummer 43 i verden på ATP-rankingen.

Ruud kommenterte etter kampen: «Det var mye som gikk min vei, spesielt i starten, og jeg prøvde bare å bygge på det. Jeg så meg aldri tilbake og er veldig fornøyd.»

I neste runde møter Ruud en annen franskmann, 37 år gamle Gaël Monfils.

«Det blir spennende. Han har mye erfaring, og jeg tror det kan bli en morsom kamp,» sa Ruud om sin kommende motstander.

Ruud kommer til Indian Wells etter å ha spilt seg til finalen i både Los Cabos (ATP 250) og Acapulco (ATP 500) i Mexico. Til tross for tap i begge finalene, viser hans suksess på hardcourt i 2024 seg med 14 seire så langt. I fjor endte han med 12 seire på 24 kamper.

Indian Wells-turneringen samler de beste spillerne i verden.