lørdag, 18 mai, 2024
HjemFotballInternasjonal fotballPremier League forbereder nye økonomiske regler uten innvirkning på pågående saker

Premier League forbereder nye økonomiske regler uten innvirkning på pågående saker

Premier League-klubbene har enstemmig vedtatt å implementere nye økonomiske retningslinjer, med sikte på å fremme bærekraft innenfor ligaen. Mens de konkrete detaljene fortsatt er under utvikling, understrekes det at disse endringene ikke vil påvirke de pågående sakene mot Manchester City, Nottingham Forest og Everton.

Beslutningen ble kunngjort på et aksjonærmøte, hvor klubber enes om å prioritere utviklingen av et helhetlig finansielt system som vil gi dem trygghet i planleggingen av fremtidige økonomiske strategier. Premier League uttrykker at dette initiativet er avgjørende for å sikre at ligaen opprettholder sine eksisterende investeringer på alle nivåer av fotballen.

Mens de nye reglene ikke er spesifisert, antyder rapporter fra Sky Sports at de vil i stor grad støtte seg til de eksisterende retningslinjene fastsatt av UEFA. De nåværende kravene begrenser klubber til et tap på ikke mer enn 105 millioner pund over en treårsperiode.

Den nye tilnærmingen vil sannsynligvis omfatte «kostnad-til-inntektsforhold» -regler, som vil fastsette en prosentandel av klubbens inntekter som kan brukes på overganger og lønninger. Den nøyaktige prosentandelen er ennå ikke offentliggjort, men spekulasjoner fra Sky Sports antyder at den kan være opptil 85 prosent.

Videre rapporterer Sky Sports at de nye reglene ikke vil ha noen innvirkning på de pågående sakene mot Everton, Nottingham Forest og Manchester City, som vil bli behandlet som planlagt.

På møtet ble det også diskutert en forbedret økonomisk avtale med EFL (English Football League). Premier League uttrykker sin fortsatte forpliktelse til å inngå en ny avtale, men understreker behovet for å først implementere de nye økonomiske retningslinjene.

Når de nye reglene vil tre i kraft er fortsatt uklart, med muligheten for at de kan bli introdusert allerede til sommeren, men ingenting er bekreftet på nåværende tidspunkt.

RELATERTE ARTIKLER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Populære artikler

Nylige kommentarer