tirsdag, 21 mai, 2024
HjemRacketsportTennisRuud stopper Tsitsipas' vinnerrekke og tar hjem sin største tittel i Barcelona

Ruud stopper Tsitsipas’ vinnerrekke og tar hjem sin største tittel i Barcelona

Nordmannen tar revansj for sitt tap i Monte-Carlo-finalen mot grekeren.

Casper Ruud klarte å ta en imponerende hevn under Barcelona Open Banc Sabadell søndag, der han slo Stefanos Tsitsipas 7-5, 6-3 og vant trofeet i ATP 500-turneringen på grus.

Bare en uke etter Tsitsipas’ seier i deres finalekamp i Monte-Carlo, leverte Ruud en stilfull og allsidig forestilling for å sikre sin første ATP Tour-tittel for sesongen. Den tredjeseedede Ruud utnyttet tre av sine seks breakmuligheter, ifølge Infosys ATP-statistikk, og viste seg å være den mest konsekvente spilleren fra grunnlinjen på Pista Rafa Nadal.

«Ærlig talt, dette har vært verdt ventetiden,» uttalte Ruud, som tidligere hadde vært i syv finaler over ATP 250-nivå uten å vinne et trofé. «Mange finaler som jeg har tapt har vært tøffe, litt skuffende, selvfølgelig. Hver gang du når en finale, er det uansett en god uke, så du kan ikke være for hard mot deg selv, men denne har latt vente på seg.

«Jeg er superglad for å gjøre det her i Barcelona foran et fullpakket stadion og på Rafa Nadal Court. Det er spesielt for meg fordi jeg så opp til ham gjennom hele min barndom, kom hit selv som 13-åring for å se ham og de andre spille her. Det er en flott følelse.»

Med sin 90-minutters seier i finalen avbrøt Ruud Tsitsipas’ ti kamper lange vinnerrekke. Nordmannen startet året sterkt, med tre finaleopptredener før denne uken i Barcelona, og søndagens seier mot Tsitsipas var hans 29. kampseier for året.

Les også:

Verstappen lovpriser en «fantastisk» helg i Kina etter seier gjennom flere omstarter

Kjemper om de siste OL-plassene

Curlingekteparet jakter ny medalje

Finalisten i Nitto ATP Finals i 2022, Ruud gikk glipp av kvalifiseringen til den prestisjefylte sesongfinalen i fjor. Han har etablert seg som en tidlig utfordrer i årets PIF ATP Live Race To Turin, derimot. 25-åringen har klatret en plass til tredje som et resultat av sin tittelkamp i Barcelona.

«Bare for å gi ham litt mer enn sist uke,» sa Ruud da han ble spurt om hva han hadde gjort annerledes mot Tsitsipas i Barcelona sammenlignet med Monte-Carlo. «I finalen i Monte-Carlo var jeg alltid på bakfoten, for langt bak, og han hadde for mye tid til å kontrollere spillet.»

Ruud opplevde den verst tenkelige starten på sitt femte møte på tour-nivå med Tsitsipas. En dårlig åpningsgame ga grekeren et tidlig brudd, men deretter ga nordmannen få gratispoeng til motstanderen. Han gjenvant bruddet i det sjette gamet og brøt igjen Tsitsipas’ serve i det 12. gamet for å sikre det første settet.

Begge spillerne foretrakk å holde seg til grunnlinjen under de kjølige forholdene i Barcelona, og Ruud fortsatte å dominere i de forlengede duellene i det andre settet. Han brøt til null i det fjerde gamet, noe som viste seg å være nok til å vinne settet uten å møte et bruddpunkt.

«Det var en litt vanskelig start, ble brutt med en gang,» reflekterte Ruud. «Så ikke den beste starten, men jeg klarte å roe meg ned og brøt ham tilbake. Klemte til og brøt ham mot slutten av det første, noe som var stort.

«Det har vært to lange uker for oss begge. Det er åpenbart at på et eller annet tidspunkt vil tretthet slå inn. Jeg tror vi begge var i god nok form til å spille i dag, det handler ikke om det, men å vinne det første settet var sannsynligvis stort for begge oss.»

Med sin første tittel siden Estoril i april 2023, flyttet Ruud inn i en 3-2-ledelse i Lexus ATP Head2Head-serien mot Tsitsipas. Tsitsipas står nå med 0-4 i Barcelona-finaler, men nummer 7 i PIF ATP-rankingen har gjenfunnet sitt beste nivå på stilig vis de siste fjorten dagene, med en imponerende 10-1-rekke i Monte-Carlo og Barcelona.

Sport diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som elsker sport

RELATERTE ARTIKLER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Populære artikler

Nylige kommentarer