tirsdag, 21 mai, 2024
HjemBilsportFormel 1Verstappen lovpriser en «fantastisk» helg i Kina etter seier gjennom flere omstarter

Verstappen lovpriser en «fantastisk» helg i Kina etter seier gjennom flere omstarter

Max Verstappen beskrev sin prestasjon ved det kinesiske Grand Prix som «fantastisk», etter å ha sikret seieren i søndagens løp, noe som bygget på hans suksess fra lørdagens første sprint i 2024.

Fra pole position tok nederlenderen ledelsen tidlig i det 56 runder lange løpet. Hans dominans var tydelig, selv om det oppstod flere dramatiske øyeblikk bak ham. Et av disse var da en sikkerhetsbil måtte ut på banen etter at Valtteri Bottas måtte trekke seg med tekniske problemer.

Flere hendelser blant bilene lenger bak i feltet førte til ytterligere utkalling av sikkerhetsbilen. Til tross for dette, klarte Verstappen å holde hodet kaldt gjennom de påfølgende omstartene og var tydelig entusiastisk over sin første seier på Shanghai International Circuit.

«Det føltes fantastisk,» sa Verstappen etter å ha avsluttet løpet. «Hele helgen tror jeg vi var utrolig raske. Det var bare gøy å kjøre med hver enkelt [dekk]blanding også.»

Han fortsatte: «Omstarter, jeg tror vi overlevde det godt. Bilen var i praksis på skinner, jeg kunne gjøre hva jeg ville med den, og slike helger er selvfølgelig fantastiske å føle og selvfølgelig også å oppnå det vi gjorde denne helgen er fantastisk.»

Mot slutten av løpet støtte Verstappen på noen rester på banen, tilsynelatende fra en bilkomponent som hadde løsnet fra Zhou Guanyus bil. Dette oppsto etter en mindre kollisjon med Kevin Magnussens Haas. Verstappen var imidlertid rolig, selv om det var en liten bekymring for om han kunne fullføre løpet.

Les også:

Kjemper om de siste OL-plassene

Curlingekteparet jakter ny medalje

Europa ser til Norge og Gudbrandsdalen

«Jeg mener, du hører alltid litt lyder. Selvfølgelig har jeg hatt det tidligere at jeg har måttet trekke meg ganske nær slutten,» sa han. «Det var litt vrakgods fra en bil. Du vet, når dekkene blir kalde og gamle er det veldig lett å punktere dem, og jeg ville bare dobbeltsjekke.»

Med denne seieren styrket Verstappen sin ledelse i førermesterskapet. Han ser nå frem mot neste løp i Miami som arrangeres fra 3.-5. mai.

«Det burde normalt sett være et godt løp for oss,» avsluttet han. «Normalt litt mer rett frem med strategien, men det er alltid en ganske vanskelig bane. Jeg er spent, det er alltid ganske så sprøtt der, så det kommer til å bli en travel helg.»

Sport diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som elsker sport

RELATERTE ARTIKLER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Populære artikler

Nylige kommentarer