tirsdag, 21 mai, 2024
HjemØvrig vintersportCurlingCurlingekteparet jakter ny medalje

Curlingekteparet jakter ny medalje

Curling-VM Mixed Doubles går av stabelen fra 20.-27. april 2024. Mesterskapet spilles i Östersund, Sverige, og laget som skal spille med det norske flagget på brystet består av Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten.

Sist gang Östersund Arena ble brukt i curling-sammenheng var EM i 2022. Da var også Curlingekteparet representert, men da på hvert sitt respektive dame- og herrelag. Denne gangen skal Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten representere Norge som lagkamerater i Östersund – VM Mixed Doubles 2024 blir deres første mesterskap sammen siden sølvmedaljen i OL i Beijing for litt over to år siden. Hvordan er lagdynamikken på banen denne gangen, og vil kommunikasjonen fortsatt være like ufiltrert? Svaret får vi førstkommende lørdag, da starter Norge mot Japan kl. 10:00 og fortsetter mot Danmark kl. 18:00 samme dag.

Med seg på coachebenken har de velkjente Thomas Løvold. Landslagstreneren har fulgt laget gjennom mange år, og vil bidra med sin brede erfaring og curlingkompetanse. Nytt av sesongen er Joachim Lange. Han har lang erfaring som coach i golf, og er også en habil curler på hobbybasis. Joachim vil bidra som støttespiller og motivator, og vil styrke støtten rundt laget ytterligere.

Les også:

Europa ser til Norge og Gudbrandsdalen

Ny landslagsavtale godkjent av Skistyret

Viken Idrettskrets har fått over 100 millioner i prosjektstøtte

Totalt 20 lag skal kjempe om VM-medaljer. Disse er fordelt i to grupper på 10 lag, hvor alle lagene spiller mot hverandre innad i gruppen. Topp tre i hver gruppe kvalifiserer til sluttspill. Gruppevinnerne går direkte til hver sin semifinale, mens gruppene krysses og toerne spiller mot treerne i kvartfinalene. Norge avslutter gruppespillet mot Spania torsdag 25. april. Mesterskapet avsluttes med finale lørdag 27. april.

Curlingekteparet har mange år med internasjonal erfaring og burde ha mulighet til å hevde seg i VM, selv om det er mange tøffe motstandere i årets felt. Blant de sterkeste motstanderne kan nevnes Sverige, Estland, Canada, Japan, Sveits og Skottland.

Før avreise sier Magnus Nedregotten: «Jeg tror vi har gode sjanser til å gjøre det bra, men jeg fokuserer på det vi har jobbet med på trening gjennom sesongen for å være så gode som mulig. Hvis vi klarer å gjennomføre de tingene som vi har planlagt, kommer jeg til å være fornøyd uansett hvordan det går. Når det kommer til det lagdynamiske så er det et mål at vi bruker egenskaper som humor og respekt i enda større grad enn før, og dermed kan vi møte utfordringene som kommer som et mer robust lag.»

Som tidligere denne sesongen i Dame- og Herre-VM, så er det også OL-poeng å spille om for vårt mixed doubles lag i Östersund. Mesterskapet er første steg på veien mot OL i Milano Cortina 2026, og dermed vil hver eneste kamp telle litt mer enn vanlig. De åtte nasjonene som samler flest poeng i VM i år og neste år, vil kvalifisere seg direkte til OL. De to siste plassene vil avgjøres i en egen OL-kvalifisering høsten 2025.

Sport diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som elsker sport

RELATERTE ARTIKLER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Populære artikler

Nylige kommentarer