tirsdag, 21 mai, 2024
HjemRacketsportTennisRuud oppnår sin største seier i karrieren i Monte-Carlo

Ruud oppnår sin største seier i karrieren i Monte-Carlo

Nordmannen møter Tsitsipas som har funnet formen, i søndagens finale

Casper Ruud klarte å sikre seg den mest betydelige seieren i sin karriere under PIF ATP-rangeringene lørdag ved Rolex Monte-Carlo Masters, da han uventet beseiret verdenseneren Novak Djokovic med settene 6-4, 1-6, 6-4. Dette bringer ham til sin andre ATP Masters 1000-finale, og den første siden 2022.

Tidligere hadde nordmannen ikke vunnet et eneste sett mot Djokovic i deres fem tidligere møter i Lexus ATP Head2Head, men leverte en nær optimal prestasjon mot turneringens toppseedede for å nå sin tredje finale denne sesongen.

Gjennom den to timer og 17 minutter lange kampen spilte Ruud med stor frihet, og noterte 23 vinnere som overgikk serberens prestasjon, som kjempet for å oppnå sin vanlige konsistens på Court Rainier III. Den 25 år gamle Ruud, som før lørdagens kamp hadde en 0-11 statistikk mot topp 3-spillere, er nå den første nordmannen som har beseiret en verdensener siden PIF ATP Rankings startet i 1973.

Selv om Ruud har vunnet ni av sine 10 titler på ATP-turneringsnivå på grus, har han aldri vunnet en turnering over ATP 250-nivå. Han håper på å endre denne statistikken når han står overfor Stefanos Tsitsipas i kampen om Monte-Carlo-tittelen. Ruud har denne uken klatret fire plasser og er nå nummer 6 i PIF ATP Live Rankings.

Djokovic, som deltok i sin første semifinale i fyrstedømmet siden han tok sin andre Monte-Carlo-tittel i 2015, hadde ambisjoner om å fullføre sitt tredje sweep av alle ni ATP Masters 1000-titler. Han forlater grusturneringen med en sesongrekord på 11-4, uten en turneringsseier så langt i 2024.

Tennis diskuterer du i vår FB-gruppe: Vi som elsker sport 

RELATERTE ARTIKLER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Populære artikler

Nylige kommentarer