lørdag, 18 mai, 2024
HjemSkisportAlpintLucas Braathen: Fra Norge til Brasil med Red Bull ved sin side

Lucas Braathen: Fra Norge til Brasil med Red Bull ved sin side

Lucas Braathen, den unge og talentfulle alpinisten fra Norge, har nok en gang satt alpinverdenen på hodet med et dristig trekk: signeringen av en eksklusiv kontrakt med Red Bull og skiftet av representasjon fra Norge til Brasil.

Torsdag offentliggjorde han comebacket – for Brasil. 132 dager etter at han la opp som alpinist varslet Braathen via en pressekonferanse i Red Bulls lokaler i Salzburg at comebacket var et faktum.

– Som jeg sa da jeg la opp, var det en forutsetning at verden og situasjonen måtte se annerledes ut for at jeg skulle komme tilbake. Det føler jeg ikke det har gjort (i Norge). Da var det ikke et valg å returnere til Norge for meg, sier Braathen på pressekonferansen.

Braathen, som allerede har etablert seg som en av de mest lovende alpinistene i verden, har tatt et stort steg fremover i karrieren sin med denne avgjørelsen. Kontrakten med Red Bull, en global gigant innen ekstremsport og sponsor av noen av de mest fremtredende idrettsutøverne på planeten, markerer et betydelig øyeblikk for Braathen. Ikke bare vil kontrakten gi ham økonomisk støtte og ressurser for å forfølge sine idrettsdrømmer på høyeste nivå, men den vil også gi ham tilgang til et verdensomspennende nettverk av eksperter, trenere og utstyr som vil hjelpe ham med å nå sitt fulle potensiale.

Men det er ikke bare Braathens partnerskap med Red Bull som har fanget oppmerksomheten til alpinsamfunnet – det er også hans valg om å skifte representasjon fra Norge til Brasil.

Lucas Braathen
Lucas Braathen vant verdenscupen i Slalom i 2023 for Norge. I fremtiden vil han jakte triumfer for Brasil. Foto: Krzysztof Golik, Wikimedia

Mens Braathen er født og oppvokst i Norge og har representert landet i tidligere konkurranser, har han nå bestemt seg for å omfavne sin brasilianske arv og konkurrere under det brasilianske flagget.

Dette valget kommer ikke uten kontroverser. Norge har en stolt tradisjon innen alpint, og avgjørelsen om å forlate landets nasjonale lag har utløst en viss debatt. Noen kritikere hevder at Braathen svikter sitt hjemland ved å bytte nasjonalitet, mens andre ser det som et legitimt valg gitt hans personlige tilknytning til Brasil.

For Braathen selv handler dette imidlertid ikke bare om sportslig representasjon, men også om identitet og tilhørighet. Som sønn av en brasiliansk mor har Braathen alltid følt en sterk forbindelse til Brasil og dets kultur. Ved å velge å representere Brasil, følger han sitt hjerte og ærer sin familiebakgrunn på en måte som føles autentisk og meningsfull for ham personlig.

Braathens skifte av representasjon representerer også en mulighet til å utvide horisontene for alpinsporten i Brasil. Mens landet kanskje ikke er kjent for sin alpinsatsing, kan Braathens tilstedeværelse inspirere en ny generasjon brasilianske alpinister og bidra til å øke interessen og støtten for sporten i landet.

Samlet sett er Lucas Braathens signering med Red Bull og hans skifte av representasjon fra Norge til Brasil et dristig og banebrytende trekk som vil definere hans karriere i årene som kommer. Mens noen kan se det som kontroversielt, er det tydelig at Braathen følger sitt eget kompass og tar skrittet mot en spennende og ukjent fremtid, både på og utenfor skibakken.

RELATERTE ARTIKLER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Populære artikler

Nylige kommentarer