lørdag, 18 mai, 2024
HjemBilsportFormel 1Mercedes arbeider med å løse "grunnleggende" problemer før Australias Grand Prix

Mercedes arbeider med å løse «grunnleggende» problemer før Australias Grand Prix

Mercedes arbeider med å løse «grunnleggende» problemer før Australias Grand Prix etter at Lewis Hamilton etterspør «store endringer»

Mercedes hadde en utfordrende start på Formel 1-sesongen 2024 i Bahrain og Saudi-Arabia.

Mercedes har innrømmet at de arbeider med å løse «grunnleggende problemer» med sin W15-bil etter en skuffende start på Formel 1-sesongen 2024.

Etter å ha gått inn i den nye sesongen med håp om å være Red Bulls nærmeste utfordrere, klarte ikke Mercedes å plassere en bil blant de fire beste i verken Bahrain eller Saudi-Arabia, mens Max Verstappen ledet lagkamerat Sergio Perez til dominerende en-to seire.

Lewis Hamilton, som har blitt utkonkurrert av lagkamerat George Russell i begge løpene, sa etter å ha fullført som nummer ni i Jeddah at «store endringer» fortsatt er nødvendige utover den overhalingen som var ment å ha forbedret deres underpresterende biler de siste to årene.

Les også: 

Én ting kan få Max Verstappen til å bytte til Mercedes

Første triumf: Tårevått øyeblikk

I lagets online løpsoppsummering forklarte Mercedes’ tekniske direktør for bane, Andrew Shovlin, hvordan eksperimentering med oppsettet av W15 under trening ikke førte til betydelig fremgang.

«Vi begynte å konvergere tilbake i den generelle retningen vi kom fra,» sa Shovlin.

«Men lærdommen av det er bare at når du endrer ting, da kan du se forskjellene. En bil som gjør endringer, kan du se hvordan presterer fra løp til løp.

«Vi kan også se på den globale ytelsen til de to bilene, men grunnleggende sett var begrensningene vi hadde i kvalifiseringen og løpet, stort sett de samme for begge.

«Så det forteller deg at det ikke er en liten forskjell, det er ikke en liten justering av camber eller en fjær eller stang her og der. Det er noe mer grunnleggende som vi må grave dypere i og forstå.»

Etter de to åpningsløpene fortsetter sesongen med det australske Grand Prix fra fredag i Melbourne.

Shovlin er håpefull om  å ha mer tid til forberedelser kan muliggjøre at Mercedes finner noen løsninger.

«Det er definitivt data vi går gjennom fra Jeddah,» la han til. «Vi ser også på data fra Bahrain-løpet, Bahrain-testen, og vi vil komme opp med en plan for hvordan vi nærmer oss fri trening i Melbourne.

«Men det er ikke bare basert på det vi gjorde i Jeddah. Det er mye arbeid som pågår innen aerodynamikkavdelingen, kjøretøysdynamikkavdelingen.

«Vi prøver å designe noen eksperimenter der som forhåpentligvis vil gi oss en retning som er bra for ytelsen.»

Bekymringsfullt for Mercedes, så har Albert Park Circuit i Melbourne noen likheter med Jeddah, hvor deres svakheter var mest tydelige.

«Balansen var ikke bra,» la Shovlin til. «Så de veldig raske svingene, veggene er ikke spesielt langt unna.

«Du kan lett forestille deg hvor urovekkende det er for førerne. Det var en faktor i både kvalifiseringen og løpet. I kvalifiseringen slet vi også litt med spretting. Det var et mindre problem i løpet. Det er mer drivstoff i bilen. Det går litt saktere. Det virket som om det roet seg ned og var ikke et så stort problem.

«Det store problemet er at vi egentlig ikke har nok grep der. Så det er en av tingene vi jobber hardt med denne uken fordi Melbourne har lignende type svinger.

RELATERTE ARTIKLER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Populære artikler

Nylige kommentarer