tirsdag, 21 mai, 2024
HjemBilsportFormel 1Saudi-Arabia GP: Fernando Alonso topper trening to for Aston Martin

Saudi-Arabia GP: Fernando Alonso topper trening to for Aston Martin

Aston Martin avslutter foran Mercedes på torsdagens andre treningsøkt i Jeddah; Lewis Hamilton og Logan Sargeant i nesten krasj. Fernando Alonso satt Aston Martin øverst på tidsskjemaet for første gang i den nye Formel 1-sesongen 2024 da spanjolen og Mercedes’ George Russell begge slo Max Verstappen i trening to for Saudi-Arabia GP.

Alonso, som bare ble nummer ni i forrige ukes sesongåpning i Bahrain, imponerte allerede ved å bli nest raskest etter Verstappen i første trening på den høyhastighetsfylte Jeddah-banen før han satte beste tid med 1:28.827 i den andre økten under flomlysene. Russell var 0.230s bak på andre plass, med Verstappen, den dominerende vinneren av forrige lørdags sesongåpning, ytterligere et tiendedels sekund bak.

Charles Leclerc tok fjerdeplassen for Ferrari foran Sergio Perez i Red Bull og Lance Stroll, Alonsos lagkamerat, for å bekrefte Aston Martins sterke start på løpet. Lewis Hamilton var åttende, 0.677s bak, og måtte forklare seg for løpsdommerne etter økten for angivelig å ha hindret Logan Sargeant i et høyhastighets-nesten krasj midtveis i økten.

Hamilton kjørte sakte i sin Mercedes på en nedkjøringsrunde og var i sving 10 da Sargeant plutselig kom raskt bak ham på en raskere tidsløp, og amerikaneren måtte ta unna manøver over høyrekurven for å unngå en kollisjon.

«Kom igjen! Det er for farlig,» sa en upåvirket Sargeant over teamradioen. Hamilton sa på sin side over Mercedes’ teamradio: «Jeg skjønte ikke at noen var på en runde. Jeg prøvde å komme meg unna for Sainz, og plutselig var det en Williams der.»

Sainz, som hadde fulgt tett bak Hamilton mens Sargeant kom raskt bak begge, sa: «Det Hamilton gjorde der var superfarlig. Som om han var midt i veien, jeg kunne ikke komme meg unna.

«Sargeant nesten krasjet på grunn av ham.»

Dette var en av flere tilfeller av nesten krasj under økten på den utfordrende banen som har flere blinde svinger, og med stor forskjell i hastighet mellom førere på raske og sakte runder.

RELATERTE ARTIKLER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Populære artikler

Nylige kommentarer