mandag, 20 mai, 2024
HjemFotballNorsk fotballOffisielt: To norske lag sikret plass i Champions League-kvalifiseringen

Offisielt: To norske lag sikret plass i Champions League-kvalifiseringen

Det var en bemerkelsesverdig opphenting som skapte en dag med jubel i Norge.

Maccabi Tel Aviv – Olympiakos endte 1-6 (totalt 5-7 etter ekstraomganger).

Nå har to norske lag sikret seg plass i Champions League-kvalifiseringen for høsten 2025. Dette ble klart etter at Olympiakos snudde 1-4 til 7-5 totalt mot Maccabi Tel Aviv.

Den imponerende vendingen betyr at Norge nå er garantert en plass blant de 15 beste på UEFA-rankingen.

Både Israel og Hellas hadde teoretiske muligheter til å skyve Norge utenfor de 15 beste. Men med begge de israelske lagene ute av turneringen denne kvelden, vil sølvvinneren av årets Eliteserie følge gullvinneren til Champions League-kvalifiseringen.

Norge har også svært gode muligheter til å holde Hellas bak seg på rankingen og ende på 14. plass. Olympiakos og PAOK må vinne fire kamper og spille én uavgjort kamp til sammen i Conference League for å vippe Norge ned fra 14. plassen.

En 14. plass sikrer at årets gullvinner i Eliteserien får en plass i Champions League-playoff, det siste hinderet før gruppespillet. Hvis playoff-kampene skulle gå galt, er den norske gullvinneren likevel garantert en plass i gruppespillet i Europaligaen.

Den norske serietoeren går inn i andre kvalifiseringsrunde i Champions League (Q2). Cupvinneren går inn i 3. kvalifiseringsrunde til Europaligaen, mens nummer tre og fire i serien kommer inn i andre kvalifiseringsrunde (Q2) til Conference League.

Olympiakos tapte hjemmekampen mot Maccabi Tel Aviv med hele 1-4 forrige uke, og få trodde nok at de ville klare å snu det.

RELATERTE ARTIKLER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Populære artikler

Nylige kommentarer