fredag, 18 oktober, 2024

Nyhetsstudio: Siste nytt og nyhetsmeldinger

Vil du bidra med innhold fra et arrangement, om en klubb eller utøver?
Send oss gjerne bidrag. Tekst/bilder sendes til post@sportsnytt.no

17. oktober 2024 kl. 15:17

Sportsnytt

Oslo åpner for alkoholservering på idrettsarrangementer

Det ligger an til alkoholservering på Intility Arena når Vålerenga gjør comeback i Eliteserien neste år. Foto: Kjetil Ree, Wikimedia

Oslo bystyre har besluttet å tillate alkoholservering på idrettsarrangementer, som en del av byens nye alkoholpolitiske handlingsplan for 2024 til 2028. Denne avgjørelsen ble fattet etter at forslaget mottok støtte fra Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet og deretter ble godkjent i bystyret.

Selv om denne endringen markerer en åpning for alkoholsalg på sportsarrangementer, er det spesifisert at salget vil være begrenset til avgrensede områder for voksne ved enkelte arrangementer. Planen, som ble behandlet i byrådet og sendt til bystyret for godkjenning, inneholder ikke en full liberalisering av alkoholsalg, men åpner for kontrollert tilgang på visse steder.

Blant de lokale klubbene som vil benytte seg av den nye ordningen er Vålerenga Fotball. Klubben planlegger å tilby alkohol under hjemmekampene i fotballens eliteserie neste år.

17. oktober 2024 kl. 14:56

Sportsnytt

Tidligere Celtic-stjerne til breddefotballen

Tidligere angrepsspiller for Celtic og Sheffield Wednesday, har signert for Kettering Town i Southern League Premier Division Central. Etter en imponerende periode hos Celtic, hvor han scoret 82 mål fra 2010 til 2013, samt bidrag til to ligatitler og to skotske cuper, har Gary Hooper vært uten klubb siden han forlot Barnet.

36-åringen, som også har hatt opphold i India og De forente arabiske emirater, samt spilt for Sheffield Wednesday og Norwich City, tar nå steget ned til en lavere divisjon i engelsk fotball.

Kettering Town uttrykker stor entusiasme for Hoopers erfaring og målteft.

– KTFC er glade for å kunngjøre signeringen av erfarne Gary Hooper… Med over 500 opptredener og 200 mål gjennom sin karriere, vil Gary tilføre sin verdifulle erfaring til Richard Laverys nye og spennende tropp, sier klubben i en uttalelse.

– Vi er begeistret for å se en annen spiller med utvilsom kvalitet bli med Poppies og håper at Gary får en hyggelig og givende tid på Latimer Park.

17. oktober 2024 kl. 01:43

Sportsnytt

Jake Paul spår knockout seier mot Mike Tyson

Jake Paul ser fram til sin boksekamp mot Mike Tyson i november. Kampen går av stabelen 15. november på AT&T Stadium i Arlington, Texas, og vil bli vist på Netflix. Dette er et nytt steg i Pauls uvanlige boksekarriere.

I et intervju med Sports Illustrated snakker Paul om å bokse mot en av de største legendene i sporten:

– Hvis du elsker boksing og får sjansen til å møte en legende, er det en ære å gå inn i ringen med en av de tre største legendene i sportens historie, sier han.

Paul gir også en modig forutsigelse for kampen:

– Jeg tror jeg vinner på teknisk knockout eller knockout i fjerde eller femte runde, sier han.

Kampen skulle egentlig vært i juli, men ble flyttet til november. Den er en del av et større arrangement med fire kamper, inkludert en kamp om verdensmestertittelen i lettvekt for kvinner mellom Katie Taylor og Amanda Serrano.

17. oktober 2024 kl. 00:47

Sportsnytt

Sjakkstormester Kirill Shevchenko utestengt for juks med mobiltelefon

Kirill Shevchenko er anklaget for juks. Foto: Krzysztof Szeląg, Wikimedia.

Sjakkstormesteren Kirill Shevchenko ble utestengt fra en nasjonal turnering i Spania etter anklager om å ha brukt mobiltelefon under spill. Shevchenko, som er nummer 69 i verden, deltok i det spanske lagmesterskapet i Melilla da hendelsen fant sted. Det spanske sjakkforbundet (FEDA) omgjorde hans resultater fra de to første rundene til tap, og han ble deretter utestengt for bruk av mobiltelefon under partiene.

FEDA uttrykte en sterk motstand mot juks i sjakk og bekreftet sitt engasjement for å handle kraftig i slike tilfeller. Shevchenkos lag, Silla – Integrant Col·lectius, avbrøt sitt forhold til ham og fordømte bruken av ulovlige strategier for å oppnå fordeler. En mobiltelefon ble funnet i en toalettbås, sammen med et notat i en håndskrift lik Shevchenkos, ifølge dommerne i turneringen.

Det rumenske sjakkforbundet, som Shevchenko nylig har representert etter å ha byttet fra Ukraina, avventer mer bevis før de trekker en konklusjon, men understreker at de har nulltoleranse for brudd på fair play-regler. Shevchenko selv nekter for anklagene.

16. oktober 2024 kl. 23:42

Sportsnytt

Tøff dag for Vålerenga: Tapte 4-1 mot Arsenal etter marerittstart

Vålerenga slet i bortekampen mot Arsenal og tapte 4-1, etter en vanskelig start. Kampen begynte med at Arsenal scoret etter bare ett minutt ved Emily Ann Fox, en scoring preget av kontrovers da Alessia Russo var involvert i en mulig hands.

NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp kommenterte situasjonen:

– Det er en hands faktisk i forkant, men det er ikke VAR i denne turneringen, så det blir ikke endret på.

Arsenal økte ledelsen til 2-0 gjennom Caitlin Foord etter en halvtime. Vålerenga fikk en kortvarig gledesstund da Olaug Tvedten reduserte, men mot slutten av kampen sikret mål fra Mariona Caldentey og en sen scoring fra Russo en klar seier til Arsenal.

Carl-Erik Torp oppsummerte:

– Det raknet litt på slutten for Vålerenga. Nå har vi et resultat som vi må si gjenspeiler kampen på en mye mer rettferdig måte.

Vålerengas Elise Thorsnes delte sin frustrasjon:

– Det var det tyngste jeg har vært med på. Som forsvarsspiller har du ikke noe valg, du kan ikke stoppe for å hvile. Du må bare prøve å holde følge, sa hun til NRK.

Frida Maanum kom inn for Arsenal de siste 30 minuttene, og bidro til å styrke lagets ytelse mot slutten av kampen.

16. oktober 2024 kl. 19:53

Sportsnytt

Ruud videre til Stockholm-kvartfinale

Casper Ruud

Casper Ruud avanserte til kvartfinale i Stockholm. Foto: Shev123, Wikimedia.

Casper Ruud har avansert til kvartfinalen i ATP-turneringen i Stockholm. Han sikret sin plass etter en overbevisende seier over den italienske spilleren Lorenzo Sonego. Ruud, som vant i to strake sett, tok hjem seieren med sifrene 6-3, 7-6. Sonego, som for tiden er rangert som nummer 50 i verden, klarte ikke å matche Ruuds spill.

I fredagens kvartfinale møter Ruud nederlandske Tallon Griekspoor, 37. mann på verdensrankingen.

16. oktober 2024 kl. 19:35

Sportsnytt

Stenberg sikrer femteplass i heftig VM-scratcchritt

Anita Yvonne Stenberg oppnådde en imponerende femteplass i scratch-rittet under VM i banesykling, som ble holdt i Ballerup, Danmark. Selv om Stenberg var en del av gruppen som kjempet om medaljer helt inn i de siste rundene, manglet hun det lille ekstra for å sikre en plass på seierspallen denne gangen.

Lorena Wiebes fra Nederland gikk til topps og vant gullet, mens Jennifer Valente fra USA og Ally Wollaston fra New Zealand henholdsvis tok sølv og bronse.

Stenberg, som er 32 år gammel, ser også frem til å konkurrere i flere disipliner under mesterskapet, inkludert omnium, poengritt og eliminasjonsritt. Hun har tidligere vunnet tre gull i EM og en bronse i VM, som hun tok hjem i 2020.

16. oktober 2024 kl. 19:15

Sportsnytt

Raufoss slipper poengstraff

Klubblisensnemnda ila Raufoss IL Fotball en reaksjon med trekk av ett poeng i sitt vedtak 20. september. Et vedtak Raufoss valgte å klage på, etter at klubben oppdaget en feil i sitt regnskap knyttet til klassifisering av en vesentlig inntektspost. Dette var en feil som tidligere ikke var oppdaget av hverken klubben eller klubbens revisor.

Korrigeringen av regnskapet medfører at klubben ikke er i brudd med delmål i sin handlingsplan ved økonomirapporteringen per 30.06.2024.

I sin behandling av klagen, har klagenemnda for klubblisens påpekt at vedtaket var riktig med det beslutningsgrunnlaget klubblisensnemnda hadde på tidspunktet for sitt vedtak. Med den nye informasjonen framsatt av Raufoss IL Fotball, har klagenemnda for klubblisens besluttet å omgjøre klubblisensnemndas vedtak, og Raufoss ilegges dermed ikke trekk av ett poeng, dette skriver NFF i en pressemelding.

Poenget kan få svært mye å si i den spennende avslutningen av OBOS-ligaen. Raufoss klatrer dermed opp til 6.plass på tabellen som er den siste kvalifiseringsplassen.

16. oktober 2024 kl. 18:56

Sportsnytt

Vipers på Pengejakt: Håp om Redning fra Seks Potensielle Investorer

Peter Gitmark og Vipers jobber på spreng for å redde klubben. Foto: Kjetil Ree, Wikimedia.

Vipers, som står overfor en alvorlig økonomisk krise, jobber mot klokken for å samle inn 25 millioner kroner før uken er omme, etter at nyheten om deres mulige konkurs ble offentliggjort tirsdag. Situasjonen er prekær rett før deres neste kamp mot Storhamar. Peter Gitmark, styrelederen i Vipers, ga en oppdatering om klubbens forsøk på å sikre økonomisk støtte.

Han uttrykte optimisme om fremgangen som er gjort så langt:

– Vi er i samtaler med eller i ferd med å gå inn i samtaler med seks ulike grupperinger. Tre internasjonale og tre norske, avslørte Gitmark.

Optimismen var merkbar da han ytterligere forklarte:

– Det positive er at følelsen i dag er bedre enn i går. Der vi er i dag, så har vi nå kommet et stykke på vei. Vi hadde ikke håpet at det skulle vært seks grupperinger som kunne være villige til å ha samtaler med oss, og hvor flere sier at hvis vi ender opp med å komme inn, så kan vi ta mye eller alt, forklarte Gitmark til TV 2, med tanke på den nødvendige summen på 25 millioner kroner.